Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Μαγειρίτσα - Τριφυλλίας

AddThis Social Bookmark Button

Θα σας δώσω την συνταγή που φτιάχνουμε τη μαγειρίτσα στην περιοχή μου μια και έρχεται το Πάσχα ελπίζω να σας αρέσει. Την φτιάχνω την μαγειρίτσα μόνο από τα εντόσθια που έχουμε από τα κατσικάκια που μεγαλώνει η μητέρα μου.










Υλικά
  • 1 συκωταριά
  • 1 κοιλιά τα εντεράκια  και τα ποδαράκια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 2 κλωνάρια δυόσμο
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί
  • 2 λεμόνια (ή όσο εσείς τη θέλετε να είναι ξινούτσικη)
  • 2 αυγά
Εκτέλεση
  • Καταρχήν έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την ζεματάμε και την κόβουμε μικρά κομματάκια.Εχουμε πλείνει καλά την κοιλιά την έχουμε ζεματίσει την έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι για να ασπρίσει και την κόβουμε και αυτή μικρά κομματάκια.
  • Κάνουμε το ίδιο με τα εντεράκια τα έχουμε γυρίσει μέσα έξω τα έχουμε ζεματίσει τα έχουμε πλείνει με λεμόνι και ξύδι και τα έχουμε πλέξει μικρές πλεξίδες.
  • Τα ποδαράκια εμείς τα καθαρίζουμε τα ξυρίζουμε και τα καθαρίζουμε αν εσείς δεν μπορείτε, τότε τα παίρνετε γδαρμένα και αυτά τα κόβουμε στη μέση.
  • Εχουμε κόψει τα μυρωδικά σε μικρά κομμάτια σε ξεχωριστές πιατέλες.
  • Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να κάψει βάζουμε πρώτα τα κρεμμυδάκια τα αφήνουμε για λίγο ρίχνουμε μέσα την συκωταριά την κοιλίτσα τα εντεράκια και τα ποδαράκια τα γυρίζουμε μια δύο βόλτες τα σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά αλάτι πιπέρι νερό τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να πάρει βράση όταν πάρει χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει και να πιεί και το νεράκι
  • Στο τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο την αφήνουμε λίγο και την σερβίρουμε.

Εμείς στην περιοχή μας την σερβίρουμε και με γιαούρτι.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και να την δοκιμάσετε θα σας αρέσει.

Πηγή:GreekMaSa