Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Κρασί

AddThis Social Bookmark Button

Το κρασί είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της μεσογειακής διατροφής, είναι εξαιρετικά ευεργετικό όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και θεωρείται ότι προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα και έχει έντονες αντικαρκινικές ιδιότητες.

Εκτός όμως από τις ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία, το κρασί είναι κομμάτι της παράδοσης της Μεσσηνίας αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η καλλιέργεια του αμπελιού ήταν γνωστή στην περιοχή εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Σήμερα, αυτή n μακραίωνη παράδοση σε συνδυασμό με το μεράκι των Μεσσήνιων αμπελοκαλλιεργητών και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία δίνουν εκλεκτά κρασιά. Οι τοπικοί οίνοι έχουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, αρώματα φρούτων, γεμάτα γεύση και ζωντανό χρώμα: Λευκά (ροδίτης, φιλέρι, Ασσύρτικο, Chardonay) ή κόκκινα (Φωκιανό, Μανδηλαριά, Carinian, Cabernet, Savignon), είναι όλα εξαιρετικά και αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Η καλλιέργεια του αμπελιού απασχολεί σήμερα 2000 περίπου άτομα και συλλέγονται 34.000 τόνοι σταφυλιών από τους οποίους παράγονται 27.000 τόνοι κρασιού.