Χώρα Μεσσηνίας - Chora Messinias

.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, παρουσιάζει το ντοκυμανταίρ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ "Η ΧΩΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ η ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΟΣ" Συμμετέχουν οι: ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής Παραδοσιακών Χορών ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Δρ Χημικός Μηχανικός-Καθηγητής Συντήρησης Μνημείων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μεσσηνίας ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ΦΩΤΟ: Γ. ΛΕΚΑΚΗΣ, Β. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΚΟ, ΜΟΥΣΑΙΟΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Κανονάκι - ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΑΠΑΗΛΙΑ Κλαρίνο - ΚΩΝ. ΚΟΠΑΝΙΤΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: BG & DG ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ c+p 2018

ΠΑΛΑΤΙ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - NESTOR PALACE

3D αναπαράσταση του μυκηναϊκού ανακτόρου στον Άνω Εγκλιανό Πυλίας, γνωστό ως Ανάκτορο του Νέστορα. Περίπου 1300-1200 π.Χ

.

Δεν συγχωνεύεται κανένα σχολείο της Χώρας , Καλαμάτας

AddThis Social Bookmark Button

σχολειοΔεν συγχωνεύεται τελικά κανένα σχολείο στην Καλαμάτα, όπως έγινε σαφές από την τελική πρόταση του διευθυντή Πρωτο>βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη, η οποία ανακοινώθηκε χθες το πρωί. Ο κ. Κλάδης παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για τις αναβαθμίσεις και τις υποβαθμίσεις των σχολείων του νομού, εκφράζοντας όμως και τη λύπη και την απο>γοήτευσή του για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Η πρόταση που θα υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας προβλέπει: - Στο Δήμο Τριφυλίας καταργείται το Δημοτικό Αυλώνα, αφού ήδη οι γονείς έχουν πάρει τα 7 παιδιά και τα έχουν γράψει σε άλλα σχολεία.

- Στο Δήμο Πύλου υποβιβάζεται το Δημοτικό Βλαχόπουλου από 4θέσιο σε 3θέσιο και της Φοινικούντας από 3θέσιο σε 2θέσιο.

- Στο Δήμο Μεσσήνης υποβιβάζεται το Δημοτικό Βαλύρας από 6έσιο σε 5θέσιο και της Βελίκας συγχωνεύεται με το 2ο Δημοτικό Μεσσήνης.

- Στο Δήμο Καλαμάτας το Ολοήμερο Δημοτικό Θουρίας αναβαθμίζεται από 7θέσιο σε 8θέσιο και το Νηπιαγωγείο Θουρίας από μονοθέσιο σε 2θέσιο.

Το 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Καλαμάτας από 9θέσιο γίνεται 12θέσιο, το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Καλαμάτας από 12θέσιο γίνεται 11θέσιο.

Τέλος, το 18ο Ολοήμερο από 12θέσιο υποβαθμίζεται σε 11θέσιο.

Ο κ. Κλάδης είπε πως δεν θα γίνει πρόταση συγχώνευσης του 7ου με το 26ο Δημοτικό, γιατί δε θέλει σε καμία περίπτωση η πρόταση αυτή να συνδεθεί με προσπάθεια υπονόμευσης του σχεδιασμού και τη δημιουργία του νέου σχολικού κτηρίου μέσω ΕΣΠΑ.

«Κάποιοι έσπευσαν να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα, να βγάλουν ανακοινώσεις, να με πουν “ξένο“, να μου επιτεθούν προσωπικά. Κάποιες από αυτές τις φωνές και τους χαρακτηρισμούς ακούστηκαν μάλιστα από εκπαιδευτικούς, από συναδέλφους. Ευχαριστώ όλους εκείνους τους φορείς και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στο διάλογο και στη διαβούλευση με επιχειρήματα, γιατί θεωρώ πως η εκπαίδευση πρέπει να είναι όχι ένα άγονο πεδίο, αλλά ένας προνομιακός χώρος διαλόγου και αλήθειας. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Καλαμάτα αισθάνθηκα ότι είναι ένας πολύ φιλόξενος τόπος. Δεν ένιωσα ξένος εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τον περιφερειακό διευθυντή για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Θεωρώ όλες αυτές τις φωνές αντιδράσεων που ακούστηκαν, ξενοφοβικές, που σκοπό είχαν την παραπληροφόρηση. Ηταν φωνές κασσάνδρειες, αφοριστικές, κινδυνολογικές και προφανώς είχαν σκοπό ίσως την αλίευση ψήφων. Γιατί τόση βιασύνη; Ηταν απλά μια πρόταση, κι ας έσπευσαν κάποιοι να την χαρακτηρίσουν “απόφαση“» δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας.