Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στη Μεσσηνία

AddThis Social Bookmark Button

paratiririo_400Εγκαινιάστηκε 27.10.2012 ένα πρωτότυπο κέντρο ερευνών για τις Κλιματικές Αλλαγές. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συνεισφέρουν για την κατανόηση των προβλημάτων στο περιβάλλον αλλά και την εξεύρεση λύσεων, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου.

Το Navarino Environmental Observatory (NEO) λειτουργεί στο ξενοδοχείο Costa Navarino. Είναι μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES Α.Ε..

Αφιερωμένο στην έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με το κλίμα και το περιβάλλον της περιοχής της Μεσογείου.
Οι ερευνητικές δραστηριότητες του ΝΕΟ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών θεμάτων, που αφορούν τόσο τα τοπικά όσα και τα παγκόσμια χαρακτηριστικά της εμφάνισης των Κλιματικών φαινομένων.
Οι έρευνες πραγματοποιούνται από επιστήμονες του Κέντρου Bert Bolin για την Κλιματική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και στο Τομέα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος των Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Οι τομείς στους οποίους επεκτείνεται η έρευνα είναι:
- Ατμόσφαιρα και Κλιματικές Αλλαγές
- Γεωλογία, γεωμορφολογία οι αλλαγές στο τοπίο
- Νερό και περιβαλλοντικές αλλαγές
- Δενδροκλιματολογία
- Σπηλαιοκλιματολογία
Στη Μεσσηνιακή Γη, η θέση του Navarino Environmental Observatory (NEO), αποτελούν στρατηγικό σημείο για την επιστημονική παρατήρηση κι έρευνα των Κλιματικών Αλλαγών της Μεσογείου.paratiririo2
Σημαντικά αναμένονται και τα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων όπως είναι ιη λειψυδρία, η ατμοσφαιρική μόλυνση, η διάσωση των βιοτόπων κ.α.
Στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων, έγινε παρουσίαση της «γέννησης» του ΝΕΟ και συζήτηση αναφορικά με τις κλιματικές αλλαγές, της περιοχής της Μεσογείου, από έγκριτους επιστήμονες.
Στην τελετή εγκαινίων, απόψε το βράδυ, θα απευθύνει χαιρετισμό η υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, ευρωβουλευτές εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών καθηγ. Γεώργιος Κοντόπουλος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ.