Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Μέγαρο Χορού

AddThis Social Bookmark Button

ImageΑίτημα στο ΥΠ.ΠΟ. για χρηματοδότηση λειτουργίας

Τα σοβαρά… παρελκόμενα της κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας απασχόλησαν μία ακόμα συνάντηση, χθες, του δημάρχου Π. Νίκα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Αναφερόμενος στη διοίκησή του, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η Δημοτική Αρχή έχει καταλήξει στους σχεδιασμούς που πρέπει να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα. 

«Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για να διοικηθεί με επιτυχία θα πρέπει να είναι χωριστό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, να έχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο πανελλήνιας προβολής, να διασυνδεθεί με το Μέγαρο Μουσικής και να υπογράψουμε με το υπουργείο Πολιτισμού μια προγραμματική σύμβαση, η οποία θα καλύπτει μέρος της δαπάνης λειτουργίας του.
Αυτά τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα από την πλευρά μας. Για τα παραπάνω θέματα υπάρχει σειρά συναντήσεων και αιτημάτων προς τους αρμόδιους. Βέβαια, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει, αλλά πάνω σ’ αυτό το δρόμο βαδίζουμε. Εκείνο που πρέπει να εξασφαλίσουμε, πρωτίστως, είναι η οικονομική του ανεξαρτησία», επισήμανε.

Πηγή:Θάρρος