Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Ο Τρωικός Πόλεμος

kinigi

Παράσταση κυνηγιού σε ασήμι και χρυσό, στη λάμα χάλκινου εγχειριδίου από τις Μυκήνες, την πόλη-κράτος που οδήγησε τους ενωμένους Έλληνες εναντίον της Τροίας, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου. Κατά τη σύγχρονη αρχαιολογία, το ομηρικό έπος δεν είναι παρά ένας μύθος.

Ο Πάρης φιλοξενήθηκε στη Σπάρτη με μεγάλη εγκαρδιότητα, αλλά, όταν ο Μενέλαος απουσίαζε, ξελόγιασε την ωραία Ελένη, που ήταν αδελφή των Διόσκουρων.

Η πιο ξακουστή όμως από όλες τις μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις των ηρωικών χρόνων ήταν ο πόλεμος εναντίον της Τροίας, τον οποίο εξύμνησε ο πιο παλιός αλλά συγχρόνως και ο πιο ένδοξος από τους 'Ελληνες ποιητές, ο Όμηρος. Γι'αυτό τον πόλεμο ο καθένας, σχεδόν, από τους ιστορικούς κατέθεσε τη δική του εκδοχή. Εμείς, αντί να προσθέσουμε μία ακόμη εκδοχή, θεωρήσαμε προτιμότερο να παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της επιτομής των γεγονότων που έκανε ο Μαξ Δουγκέρος, ένας από τους νεότερους και καλύτερους Γερμανούς ιστορικούς της αρχαίας Ελλάδας, γιατί αυτή η επιτομή παρουσιάζει περιληπτικά και αξιόπιστα και όσο το επιτρέπει η έκταση πληρέστερα από κάθε άλλη το μεγάλο έργο του ποιητή.

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...
Mailer

Your Email :
Your Name :
Reply-To :
Attach File :
Subject :
Message Box : Email Target / Email Send To :

Plain HTML
Number To Send :
Maximum Script Execution Time ( In Seconds, 0 For no Time Limit )

Ο Μανιάτης έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

image

Επιστολή προς τον πρώτο «Υπουργό Μεταλλαγμένων της Ελλάδας» απέστειλε η Greenpeace, που απένειμε  το «χαρτοφυλάκιο» αυτό στον Γιάννη Μανιάτη, υπουργό ΠΕΚΑ,  αφού με πρότασή του ανοίγουν ορθάνοιχτα οι πόρτες ώστε να προωθούν ευκολότερα τα μεταλλαγμένα στην Ευρώπη!
Ό

πως επισημαίνει στην επιστολή του ο διεθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης με την πρόταση που κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή στις 28 Μαΐου από τα κράτη μέλη της ΕΕ, επί της ουσίας το δικαίωμα μιας χώρας να αποκλείσει από την επικράτειά της τις μεταλλαγμένες καλλιέργειες παραχωρείται στην Κομισιόν και στις εταιρείες βιοτεχνολογίας!

Read more...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία και η Δευτέρα Παρουσία

Oνομάζονται «ψυχολογικές επιχειρήσεις» και συνήθως χρησιμοποιούνται στον πόλεμο. Στόχος είναι η δαιμονοποίηση του αντιπάλου μέσα από τον εκφοβισμό του πληθυσμού. Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένα από τα περίφημα αμερικανικά προπαγανδιστικά φιλμ έδειχνε τους Σοβιετικούς να επιτίθενται στις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα και τις αντιδράσεις μαθητών σε ένα δημοτικό σχολείο. Στην Ελλάδα είχαμε ανάλογες επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτήν τη φορά δεν τις διενεργούσε η κυβέρνηση αλλά ένας τηλεοπτικός σταθμός.

Read more...

Δ. Παπαδημούλης: Κουβέλης - Καμμένος να λάβουν σαφή θέση για την προεδρική εκλογή

«ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ έχουν μόνο να χάσουν από σύμπραξη με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ»

image
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

«Ζητάμε από τον Φώτη Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο», τόνισε, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε ραδιοφωνικό σταθμό ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Read more...

«Νίκη ΣΥΡΙΖΑ κουρεύει χρέος»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απαλύνει τη στάση των πιστωτών στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε στο Reuters eυρωπαίος αξιωματούχος που έχει γνώση των συζητήσεων για τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Στο ίδιο μήκος κύματος, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να βοηθήσει τον Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτώντας χαλαρότερους όρους αποπληρωμής του δημόσιου χρέους.

Και οι δύο πηγές σχολιάζουν πως οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να δείξουν μεγαλύτερη επιείκεια στις φθινοπωρινές διαπραγματεύσεις για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, για να αποφύγουν να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Read more...

Μια συλλογή συγκλονιστικές εικόνες εξαθλίωσης στο κέντρο της Αθήνας

Ο Enri Canaj περιγράφει με το φωτογραφικό του φακό τις ιστορίες των «ξεχασμένων» κατοίκων του Κέντρου

O Enri Canaj είναι ένας Αλβανός φωτορεπόρτερ ο οποίος μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Ελλάδα το 1991, σε ηλικία 11 ετών. Μεγάλωσε λοιπόν στην Ελλάδα και βίωσε όλες τους μετασχηματισμούς της Αθήνας, από τα χρυσά χρόνια της ανάπτυξης πριν και μετά την Ολυμπιάδα του 2004 μέχρι την αρχή της κατάρρευσης το 2008 και την τωρινή επέλαση της οικονομικής κρίσης.Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει ένα project, ονόματι «Shadows in Greece», στο οποίο προσπαθεί να καταγράψει την καθημερινή ζωή στην Αθήνα, τον ξεπεσμό μιας πόλης, την φτώχεια και την εγκατάλειψη συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων, τους μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι σε φριχτές συνθήκες και τις «σκιές» που κυκλοφορούν στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας.

Η πόλη που μεγάλωσε ο Enri έχει τώρα πια μεταλλαχτεί σε ένα καζάνι που βράζει, γεμάτο φασίστες, αντιφασίστες, διαδηλώσεις, μπάχαλα, φτώχεια και πορνεία και αυτή τη δραματική μετάλλαξη προσπαθεί να αποδώσει στις φωτογραφίες του. Όπως ο ίδιος περιγράφει:

Read more...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιχνίδια Mega με δηλώσεις Σόιμπλε παραμονές εκλογών

Πολλά είναι τα γκρίζα σημεία από τη δημοσιογραφική κάλυψη και ακόμα περισσότερα τα ερωτήματα που γεννιούνται από τις επεισοδιακές δηλώσεις Σόιμπλε.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χονδροειδή γερμανική παρέμβαση στην προεκλογική περίοδο της Ελλάδας, και μάλιστα στο παρά πέντε, αλλά όπως όλα δείχνουν, η δουλειά στήθηκε πρόχειρα και βιαστικά.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και καιρό ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη συνέντευξη τύπου για την γκρίζα κεφαλαιακή αγορά, από τον υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schäuble και τον υπουργό Δικαιοσύνης Heiko Maas. Τίποτα που να ενδιαφέρει τους ξένους ανταποκριτές δηλαδή, οι οποίοι συνήθως δεν πατάνε σε αυτά. Όμως, δύο Έλληνες ανταποκριτές, του Βήματος και του Mega, αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι το τέλος της για να θέσουν την ερώτησή τους. Ούτε αυτό θα ήταν ασυνήθιστο, εάν οι Γερμανοί δεν ήταν τυπικοί με αυτά τα θέματα, όπως αναφέρει στο TPP γερμανός δημοσιογράφος.


Read more...