Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Καταγωγή του Ελληνικού Έθνους

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

σχετικά με την καταγωγή και τα πρώτα χρόνια της ζωής του ελληνικού έθνους. Οι πρώτες είναι μυθικές παραδόσεις, όσες τουλάχιστον διέσωσαν μέχρι τις μέρες μας οι αρχαίοι ποιητές και λογογράφοι. Οι άλλες περιλαμβάνουν τις ερμηνείες αυτών των μύθων, τις οποίες επιχείρησαν αρχαίοι και νεότεροι ιστορικοί και άλλοι λόγιοι.
Οι λαϊκές παραδόσεις του έθνους άρχιζαν από κάποιες αφελείς δοξασίες για τη δημιουργία του κόσμου, που έλεγαν ότι στην αρχή υπήρξε το Χάος  έπειτα η πλατύστερνη Γη και τα σκοτεινά Τάρταρα, πάνω στα οποία στηρίζεται...

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα 4 χρόνια από το «μαύρο»: Οι ήρωες είναι ήρωες και όταν ηττώνται
4 χρόνια από το «μαύρο»: Οι ήρωες είναι ήρωες και όταν ηττώνται Αυτό το κλάμα υπάρχει ακόμα μέσα μου. Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει να ξεχνάει το κλάμα για να μπορεί να συνεχίζει να ζει, έχει ένα ειδικό κουτάκι που...
Νέα Αρχαίοι ιοί και βακτήρια ξυπνούν με το λιώσιμο των πάγων
Αρχαίοι ιοί και βακτήρια ξυπνούν με το λιώσιμο των πάγων Μαζί με τους ανθρώπους, οι ιοί και τα βακτήρια εξελίσσονται. Από τη βουβωνική πανώλη μέχρι την ευλογιά, έχουμε μάθει να αμυνόμαστε και αυτοί έχουν ανακαλύψει νέες οδούς για να μας μολύνουν....
Νέα Ενα μάτσο Ποκοπίκοι
Ενα μάτσο Ποκοπίκοι Ανήμερα Πρωτομαγιάς ο Τσίπρας συμφώνησε για το νέο πακέτο μέτρων. Ανήμερα Πρωτομαγιάς έστειλε την αργία της Κυριακής στη Γυάρο, αποδέχθηκε την υποπρολεταριοποίηση της εργασίας και ύστερα πήγε στην...

Ν.Χουντής: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει στον προϋπολογισμό την απαίτηση να αποπληρωθεί το κατοχικό δάνειο

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μονομερώς στον προϋπολογισμό της χώρας τη διεκδίκηση, την απαίτηση να αποπληρωθεί το κατοχικό δάνειο" τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής ." Αυτό είναι μια σκέψη για να γίνει το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων θέμα της Ευρώπης. Η Ευρωπαική Ενωση, η Κομισιόν θα πρέπει να πάρει σαφή θέση σε αυτό το ζήτημα" σημειώνει ο κ.Χουντής

Συγγνώμη που είμαστε ζωντανοί...

, συγγνώμη που εμείς ιδρώνουμε για να επιβιώσουμε, Μανώλη…

Συγγνώμη που είμαστε ζωντανοί, συγγνώμη που εμείς ιδρώνουμε για να επιβιώσουμε, Μανώλη…

Με το γνωστό, λίαν αλαζονικό ύφος του «σωτήρα” που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, ζήτησε σήμερα την ψήφο των Κρητικών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος περίπου μας είπε ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που βρίσκονται στη ζωή! Στη συνέντευξη που έδωσε στο ράδιο Candianews 93,6, στον Μάριο Διονέλλη και τη Φανή Καλαθάκη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) περίπου διακήρυξε πως ζούσαμε σε ένα ψέμα και έπρεπε να πληρώσουμε! Ψέμα οι δουλειές και οι ζωές μας! Μας τροφοδοτούσαν με χρήμα φτωχοί λαοί, ισχυρίστηκε!

Διαβάστε περισσότερα...

RMF: Η Ελλάδα χρειάζεται «βαθιά» διαγραφή χρέους

Αλλιώς σε 26 χρόνια στο 60% του ΑΕΠ

RMF: Η Ελλάδα χρειάζεται «βαθιά» διαγραφή χρέους

Αθήνα
Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται «βαθιά» διαγραφή χρέους και ότι η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας με την ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων δεν αποτελούν βιώσιμη λύση διατυπώνουν σε κοινή τους έκθεση το διεθνές οικονομικό δίκτυο Research on Money and Finance (RMF) του Λονδίνου και το Δίκτυο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικός σάλος: Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πουλάνε 13 παραλίες

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι διάσημες παραλίες του Σίμου και του Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο - Θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα αποκτήσουν αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για 50 χρόνια.

Πολιτικός σάλος: Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πουλάνε 13 παραλίες

Τις δύο -και μοναδικές- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να... αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί». Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).


Διαβάστε περισσότερα...

Στο 98% το «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ τάχθηκε το 98% των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
Αναλυτικά, σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες. Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα. Η καταμέτρηση των ψήφων, ολοκληρώθηκε στις 4:00 το πρωί.
Από τα 192 σημεία στα οποία είχαν στηθεί κάλπες, σε δύο δεν έγινε ψηφοφορία και εννέα από αυτά, ήταν σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοτικές Εκλογές 2014

dimos_400

Τα αποτελέσμα των εκλογών στο 98%.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη θητεία του νέου Δ.Σ.