Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Μυκηναϊκός Πολιτισμός

0 ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ    πήρε το όνομά του από τις Μυκήνες, το μικρό βραχώδη λόφο που βρίσκετα στην αργολική γη, ανάμεσα στο λόφο του Προφήτη Ηλία (805μ.) βόρεια και της Σάρας (660μ.) στο νότο, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ιδρυτής, των Μυκηνών ήταν ο Περσέας, γιος του Δια και της Δαναης. O Χ.Τσούντας, ανασκαφέας των Μυκηνών, είχε επισημάνει ότι έξω από την ακρόπολη είχε βρεθεί επιγραφή που μαρτυρεί την ύπαρξη ιερού, αφιερωμένου στον Περσέα.

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Spiegel: Δημοσίευμα με αναφορές σε ελληνικό άρθρο για τις πολεμικές αποζημιώσεις

spiegel_xreos_400Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται και σε δήλωση «υψηλόβαθμου εκπροσώπου της κυβέρνησης» της Ελλάδας, ότι «θα υπάρξει απόφαση στο ανώτατο επίπεδο για τη δημοσιοποίηση και ο Σαμαράς θα αποφασίσει για αυτό».

Άρθρο με τον τίτλο «Αποτέλεσμα της απόρρητης έκθεσης της Αθήνας: η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα αποζημιώσεις» δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Διαβάστε περισσότερα...

Κύπρος: SORRY αλλά the party is over!

kypros_money_400Ένα κείμενο που είναι γραμμένο σε κυπριακή διάλεκτο με τίτλο «Κύπρος: The Party is over» και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Facebook, αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και διαβάζοντάς το, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τον λόγο για τον οποίο κάνει θραύση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Θέμα του κειμένου δεν είναι άλλο από την οικονομική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα...

Καλαμάτα 2013

Πύλη για τον Τουρισμό με 735.000€!!!!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διενέργεια διεθνούς δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του υποέργου 2 «Σχεδιασμός και ανάπτυξη της Πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών» της Πράξης «ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» ΚΩΔ. ΟΠΣ 300442 με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη τιμή.

2. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των επτακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (735.300,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%, ή 597.804,88€ πλέον Φ.Π.Α. (Φ.Π.Α. 137.495,12€).


Η Διακήρυξη...

Διαβάστε περισσότερα...

Τσίπρας: Θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο Ευρώ

syriza-3-4-2013_400«Είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε την καταστροφή. Διεκδικούμε να μπει ο λαός μπροστά προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή και είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τα όπλα που  χρειάζονται» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Έχουμε σχέδιο ισχυρής διαπραγμάτευσης προκειμένου να σωθεί η πατρίδα» τόνισε σημειώνοντας ότι «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στα οποία θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική». «Θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγική τους. Έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του νότου» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα...

Σαμαράς: Έτος καμπής το 2013, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη

Έτος καμπής που μπορεί να οδηγήσει την πατρίδα μας σε ανάπτυξη χαρακτήρισε το 2013 ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ. Στόχο για την κυβέρνηση αποτελεί, όπως είπε, να αποτελέσει το 2013 τον τελευταίο χρόνο της ύφεσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε, πάντως, ότι βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα και πως «ακόμη κι εκείνοι που μέχρι πρόσφατα είχαν αμφιβολίες σήμερα πείθονται ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». «Δεν είμαστε πια σε αβεβαιότητα. Η παραμονή μας στο ευρώ είναι αδιαμφισβήτητη» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα...