Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Μινωικός πολιτισμός

0 μινωικός πολιτισμός τοποθετείται χρονικά από τα τέλη της Νεολιθικής Εποχής μέχρι τις αρχές της Εποχής του Σιδήρου (3200-1000 π.Χ.). Η ονομασία αυτή οφείλεται στον ανασκαφέα της Κνωσού σερ Άρθουρ Έβανς, ο οποίος είχε ως έναυσμα το όνομα του βασιλιά του νησιού, γνωστό και από τη μυθολογία ως Μίνωα.

minoan_civil
Η περίφημη τοιχογραφία με τις Γαλάζιες Κυρίες, όπως ονομάστηκαν,
από το ανάκτορο της Κνωσού, έργο του 1600 π.Χ. περίπου.

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα 4 χρόνια από το «μαύρο»: Οι ήρωες είναι ήρωες και όταν ηττώνται
4 χρόνια από το «μαύρο»: Οι ήρωες είναι ήρωες και όταν ηττώνται Αυτό το κλάμα υπάρχει ακόμα μέσα μου. Είναι πολύ εντυπωσιακό ότι ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει να ξεχνάει το κλάμα για να μπορεί να συνεχίζει να ζει, έχει ένα ειδικό κουτάκι που...
Νέα Αρχαίοι ιοί και βακτήρια ξυπνούν με το λιώσιμο των πάγων
Αρχαίοι ιοί και βακτήρια ξυπνούν με το λιώσιμο των πάγων Μαζί με τους ανθρώπους, οι ιοί και τα βακτήρια εξελίσσονται. Από τη βουβωνική πανώλη μέχρι την ευλογιά, έχουμε μάθει να αμυνόμαστε και αυτοί έχουν ανακαλύψει νέες οδούς για να μας μολύνουν....
Νέα Ενα μάτσο Ποκοπίκοι
Ενα μάτσο Ποκοπίκοι Ανήμερα Πρωτομαγιάς ο Τσίπρας συμφώνησε για το νέο πακέτο μέτρων. Ανήμερα Πρωτομαγιάς έστειλε την αργία της Κυριακής στη Γυάρο, αποδέχθηκε την υποπρολεταριοποίηση της εργασίας και ύστερα πήγε στην...

Οι νέες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις για το Δημόσιο Τομέα:

Βάσει του ν. 4093/2012, Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 
Τα στοιχεία αναφέρονται στις κυριότερες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που εισήγαγε ο νέος νόμος 4093/2012 για
τους δημοσίους υπαλλήλους.

(Συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων:
Γιάννης Μπαλάγκας, εξωτερικός συνεργάτης του Κοινωνικού Πολύκεντρου).


Καταργούνται από 1-1-2013 τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας όλων των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναστέλλεται μέχρι 31-12-2016, η χορήγηση των κινήτρων επίτευξης στόχων και επίτευξης δημοσιονομικών στόχων στους υπαλλήλους του δημοσίου, τον ΟΤΑ και των άλλων υπαλλήλων των ΝΠ που μισθοδοτούνται με τις διατάξεις του νέου μισθολογίου (4024/2011).
Αναστέλλεται από 31-10-2012 μέχρι 31-12-2016 η σταδιακή περικοπή της υπερβάλλουσας μείωσης (προσωπικής διαφοράς) από τις αποδοχές όσων υπαλλήλων προέκυψε με την ένταξή τους στο νέο μισθολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρική ενέργεια από βιομάζα ελιάς στον Μελιγαλά Μεσσηνίας

elies-energeia-elaioladoΗλεκτρική ενέργεια από βιομάζα ελιάς στον Μελιγαλά Μεσσηνίας Μία μορφή χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού, θα πραγματοποιηθεί στον Μελιγαλά Μεσσηνίας (ΒΙ.ΠΕ). Μία καινοτομία – έργο πιλότος - η οποία βασίζεται στα υπολείμματα παραγωγής ελαιόλαδου με μέγιστη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα 26,2 MW. Το Olive Power, προτείνει ένα σχεδιασμό βασισμένο στην ενεργειακή αλυσίδα από τα υπολείμματα ελιάς μέχρι τη συμπαραγωγή για πρώτη φορά, ακολουθώντας μία ενοποιημένη προσέγγιση με σημαντική αξία για τη νότια Ευρώπη. Η παραγωγή ενός (1) τόνου ελαολάδου, οδηγεί στον σχηματισμό 3,3 τόνων υπολείμματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Το βίντεο που η Γερμανία απαγορεύει να προβληθεί ως "πολιτικά επιζήμιο"

Διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο ΤΕΙ Καλαμάτας

image

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου διοργανώνουν διεθνές σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου με τίτλο: «Calibrating Panelists’ Minds and Palates».

Η ικανότητα διάκρισης των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου διαφορετικών ποικιλιών αποτελεί αναγκαία δεξιότητα για τα μέλη μιας ομάδας γευσιγνωστών. Ταυτόχρονα είναι και απαραίτητο εργαλείο για στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον ποιοτικό έλεγχο και την προώθηση του ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Εξίσου όμως σημαντική είναι και για τους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στον τομέα της ποιότητας του ελαιολάδου.

Διαβάστε περισσότερα...

Το επόμενο βήμα της Costa Navarino Τουριστικές κατοικίες σε Πύλο και Ρωμανού

costa_navarino_panorama_400"Επόμενος άμεσος στόχος μας είναι η ανάπτυξη των σύνθετων πολυτελών τουριστικών κατοικιών στο "Navarino Dunes" στο Ρωμανού, καθώς και στο "Navarino Bay" στην Πύλο. Φυσικά, υπάρχουν μακροπρόθεσμα πλάνα για την Costa Navarino, με μελλοντικούς στόχους για την ανάπτυξη των επόμενων περιοχών". Με αυτά τα λόγια περιγράφει το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων στην Μεσσηνία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ Στέφανος Θεοδωρίδης. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Θεοδωρίδη το πρόγραμμα των επενδύσεων προβλέπει αρχικώς την κατασκευή τουριστικών κατοικιών σε Ρωμανού και Πύλο, στη συνέχεια τη δημιουργία των ξενοδοχείων στην Πύλο και τέλος την δημιουργία του συγκροτήματος στη Βελίκα. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη φετινή κίνηση στην Costa Navarino, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη άνοδος ήρθε από τις ξένες αγορές και κυρίως από την Ευρώπη. "Η Μεσσηνία και η Costa Navarino έχουν πλέον αποκτήσει μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη" δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στη Μεσσηνία

paratiririo_400Εγκαινιάστηκε 27.10.2012 ένα πρωτότυπο κέντρο ερευνών για τις Κλιματικές Αλλαγές. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συνεισφέρουν για την κατανόηση των προβλημάτων στο περιβάλλον αλλά και την εξεύρεση λύσεων, ειδικά στην περιοχή της Μεσογείου.

Το Navarino Environmental Observatory (NEO) λειτουργεί στο ξενοδοχείο Costa Navarino. Είναι μια συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, της Ακαδημίας Αθηνών και της TEMES Α.Ε..

Αφιερωμένο στην έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με το κλίμα και το περιβάλλον της περιοχής της Μεσογείου.
Διαβάστε περισσότερα...