Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Η Μάνη στη δεύτερη τουρκοκρατία A (1715-1821)

image

Οι Μανιάτες κατηγορήθηκαν ως τρωγλοδύτες και όμως από τον 13ο αιώνα
έχτιζαν εκκλησιές σαν τον Αγιο Ιωάννη στα Κέρια της Μέσα Μάνης.

Η τουρκοκρατία στο Μοριά άρχισε το 1460, όταν ο Μωάμεθ ο Β’ ο πολιορκητής κατέβηκε στην Πελοπόννησο με το στρατό του, για να αναγκάσει τους δύο αδελφούς Παλαιολόγους, το Δημήτριο και το Θωμά, να πληρώσουν το συμφωνημένο φόρο υποτέλειας.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...
Mailer

Your Email :
Your Name :
Reply-To :
Attach File :
Subject :
Message Box : Email Target / Email Send To :

Plain HTML
Number To Send :
Maximum Script Execution Time ( In Seconds, 0 For no Time Limit )

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ

kasimatisτου Γιώργου Κασιμάτη Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, 22.7.12

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται 'λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση.

Read more...

ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξεις

Κλιμακωτές περικοπές 2% -15% στις συντάξεις

Του Γιώργου Γάτου - Ημηρεσία....

Με την επιβολή κλιμακωτής εισφοράς 2% έως 15%, από το πρώτο ευρώ και σε όλες τις συντάξεις που μετά τις παρακρατήσεις οι οποίες ήδη γίνονται παραμένουν πάνω από τα 700 ευρώ, σκοπεύει η κυβέρνηση να «καλύψει» τις ανάγκες χρηματοδότησης των Ταμείων και να «πιάσει» το στόχο της εξοικονόμησης 5 ? 5,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 ? 2014 από τα οποία τα 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «ψαλίδι» στα κοινωνικά ? προνοιακά επιδόματα. Αυτό προβλέπει το βασικό σενάριο των περικοπών που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Η», «κερδίζει έδαφος» στις... ασκήσεις «επί χάρτου» στις οποίες επιδίδονται τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να «κλειδώσουν» τις μειώσεις και τα ποσά τα οποία ζητούνται με όσο το δυνατό δίκαιο τρόπο και χωρίς να αυξηθούν τα ήδη «αυτόματα» αυξανόμενα (με βάση το νόμο Λοβέρδου ? Κουτρουμάνη) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Read more...

Σύνταξη στα 66 Ολα τα μέτρα του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ

Σύνταξη στα 66
Νέο σκληρό Ασφαλιστικό κρύβεται στη λίστα των μέτρων 11,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 την οποία θα παραδώσει σήμερα στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Περιλαμβάνει αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη (με πιθανή αύξηση στα 67 από το 2015), νέες μειώσεις στις συντάξεις και περικοπή του εφάπαξ σε όλα τα Ταμεία.
Read more...

Δόλια ο Βρούτσης προσπαθεί να «κουρέψει» το εφάπαξ μας

troikaΠΟΕ-ΟΤΑ:

Με «ύπουλο και δόλιο τρόπο» η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιχειρούν να μειώσουν το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται από τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, «έγιναν αναλογιστικές εκτιμήσεις "κομμένες" και "ραμμένες" στα μέτρα που θέλουν να περάσουν σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Αυτό σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας πως «είναι αποφασισμένη να εναντιωθεί σε τέτοιου είδους πρακτικές και να αγωνισθεί για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων».

Read more...

Κλείνουν 150 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

louketo_sxolesΣχέδιο με την κωδική ονομασία «Αθηνά» έρχεται να σαρώσει ΑΕΙ και ΤΕΙ, από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», η «Αθηνά» θα κλείσει άμεσα, τουλάχιστον τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια, και περισσότερες από 150 σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Βίβιαν Μπενέκου στο Εθνος της Κυριακής έχει ως εξής: “Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, καθώς αυτό επιβάλλεται από την οικονομική συγκυρία, την τρόικα, αλλά και από τις ακαδημαϊκές συνθήκες, που φαίνονται ώριμες για κάτι τέτοιο. Τα πρώτα λουκέτα στα ΑΕΙ θα μπουν εντός του 2013.

Read more...

Ετσι έσκασε η φούσκα της δανειακής ευημερίας

foyska_akinitwn_400Το Σεπτέμβριο του 2008 όταν κατέρρευσε η Λίμαν Μπράδερς, μια από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν τις συνέπειες που θα είχε η χρεοκοπία αυτή τόσο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που ζούσαν την “μπελ επόκ” της δανειακής ευημερίας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι τράπεζες δάνειζαν πολίτες και κράτη με μοναδικό κριτήριο την εγγραφή λογιστικών κερδών στους ισολογισμούς τους. Προσδοκώντας ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη έδιναν ολοένα και πιο επικίνδυνα δάνεια. Για την ακρίβεια αρκετά χρόνια πριν το 2008 οι τράπεζες έδιναν δάνεια σε πολίτες και κράτη που δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Παρείχαν δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο ακόμα και σε ανέργους ή ημιαπασχολούμενους. Παρείχαν δάνεια ακόμα και σε κράτη που δεν παρήγαγαν τίποτα περισσότερο από σκάνδαλα και διαφθορά. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου πότε και πού θα σκάσει η φούσκα της δανειακής ευημερίας.

Read more...