Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Σπήλαιο Αγίων Αναργύρων

Σπήλαιο Αγίων ΑναργύρωνΑνηφορίζοντας από το Βλάση και περνώντας τα τελευταία χωριά Κάτω και Πάνω Κοντογόνι φτάνει κανείς στην πίσω πλευρά του βουνού Κουφιέρου απέναντι από το Αληκοντούζι. Εκεί υπάρχει ένα σπήλαιο με μεγάλο ιστορικό παρελθόν. Είναι το σπήλαιο του Κουφιέρου ή σπήλαιο των Αγίων Αναργύρων όπως λέγεται σήμερα.

Νέα Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες
Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες The Corredor de los Puntos in El Castillo Cave near the village of Puente Viesgo is seen in this handout photo released June 14, 2012. Scientists using a new dating technique reported June 14...
Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...

Έρχεται ο «καθολικός μεταφραστής» και με προσωπική χροιά φωνής

cp_roomΕρευνητές της Microsoft ανέπτυξαν ένα καινοτομικό λογισμικό που μεταφράζει τη φωνή του χρήστη σε ξένη γλώσσα και μάλιστα με παρόμοιο τόνο φωνής. Το λογισμικό μαθαίνει τον ήχο της φωνής του χρήστη και μετά δημιουργεί μια ανάλογη συνθετική φωνή σε άλλη γλώσσα, την οποία ο χρήστης δεν γνωρίζει.

Σύμφωνα με το Technology Review και τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι ερευνητές Φρανκ Σουνγκ και Ρικ Ρασίντ, που έκαναν τη σχετική επίδειξη στο ερευνητικό κέντρο της Microsoft, έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας «καθολικός μεταφραστής» που θα μπορεί να μεταφράζει (κατ' αρχήν) την αγγλική γλώσσα σε 26 άλλες γλώσσες, από τα ισπανικά και τα ιταλικά έως τα κινέζικα.

Read more...

Συνεταιρισμός Ιπποφαούς στη Μεσσηνία

Στη συγκρότηση αγροτικού συνεταιρισμού με το όνομα «Πελοποννησιακό ιπποφαές» θα προχωρήσουν 50 παραγωγοί της Μεσσηνίας. Για το θέμα άλλωστε πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση την Κυριακή, στην οποία προηγήθηκε συζήτηση, με την καθοδήγηση νομικού συμβούλου, για το καταστατικό του συνεταιρισμού. Επίσης οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα σχετικά με την καλλιέργεια αλλά και με την καθετοποίηση της παραγωγής, καθώς ήδη στη Μεσσηνία καλλιεργούνται περί τα 200 στρέμματα.

Read more...

Δεν συγχωνεύεται κανένα σχολείο της Χώρας , Καλαμάτας

σχολειοΔεν συγχωνεύεται τελικά κανένα σχολείο στην Καλαμάτα, όπως έγινε σαφές από την τελική πρόταση του διευθυντή Πρωτο>βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη, η οποία ανακοινώθηκε χθες το πρωί. Ο κ. Κλάδης παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για τις αναβαθμίσεις και τις υποβαθμίσεις των σχολείων του νομού, εκφράζοντας όμως και τη λύπη και την απο>γοήτευσή του για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα.

Η πρόταση που θα υποβληθεί στο υπουργείο Παιδείας προβλέπει: - Στο Δήμο Τριφυλίας καταργείται το Δημοτικό Αυλώνα, αφού ήδη οι γονείς έχουν πάρει τα 7 παιδιά και τα έχουν γράψει σε άλλα σχολεία.

Read more...

Δημιουργία λιγνιτωρυχείων στην περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος

kadoforos_ekskasfeas1_400Το τελευταίο διάστημα έχει ανακύψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας στο Δήμο Πύλου- Νέστορος και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο αφορά στη δημιουργία λιγνιτικών πεδίων και στην εξόρυξη λιγνίτη στην περιοχή.
Ειδικότερα, η εταιρεία Courva Holdings Limited έχει καταθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε να δημιουργηθούν δύο υπαίθρια ορυχεία εξόρυξης λιγνίτη. Τα ορυχεία σχεδιάζεται να λειτουργήσουν σε μικρή απόσταση από τους οικισμούς Χωματερό και Φαλάνθη (παραβιάζοντας μεταξύ άλλων τις προστατευτικές διατάξεις του Π.Δ. 2/13-3-81 για τους οικισμούς που προϋφίστανται του 1923). Η δημιουργία των δύο ορυχείων λιγνίτη θα γίνει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια σε έκταση 477 στρεμμάτων, με ετήσια παραγωγή 250.000 τόνων, οι οποίοι θα μεταφέρονται
στη Μεγαλόπολη.

Read more...

Απόκριες στον Δήμο Πύλου – Νέστορος

apokries_messinia_400

Με μια σειρά από εκδηλώσεις γιορτάζει τις απόκριες ο δήμος Πύλου – Νέστορος:
Το Σάββατο 25/2

στις 18:00 ανοικτό party και ροκ συναυλία από τη μπάντα του ωδείου της Πύλου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
Την Κυριακή 26/2

12:00 εκδηλώσεις καρναβαλιού στη Χώρα
13:00 εκδηλώσεις καρναβαλιού στην Πύλο
16:00 εκδηλώσεις καρναβαλιού στην Κορώνη
18:00 εκδηλώσεις με θέμα «Τα προικιά του Κουτρούλη» στο δρόμο της αγοράς της Μεθώνης.
20:00 Σατιρικό θεατρικό δρώμενο, Αποκριάτικη εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και Εκδήλωση με θέμα «Το κάψιμο του Καρνάβαλου» στην Πλατεία του Βλαχόπουλου
Την Καθαρή Δευτέρα 27/2
11:00 εορτασμός με κούλουμα και χορούς στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στην Πύλο
11:00 εορτασμός με κούλουμα στο Δημοτικό σχολείο της Τ.Κ. Μεταμόρφωσης
11:00 εορτασμός με κούλουμα στην Πλατεία του Βλαχόπουλου
12:00 εορτασμός με κούλουμα στην Πλατεία της Χώρας
13:00 εκδήλωση με θέμα «Ο γάμος του Κουτρούλη» στη Μεθώνη.

Κουτί της Πανδώρας - Γερμανικές αποζημιώσεις

Κουτί της Πανδώρας Η Γερμανία σήμερα δεν έχει τίποτα που να θυμίζει τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Οι Γερμανοί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγιναν φίλοι μας. Η φιλία όμως αυτή δεν συνοδεύτηκε με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα.

Read more...