Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 14ο

imageΟι πρώτες ενέργειες Ο Παναγιώτης Μπενάκης ήταν ο πιο σημαντικός άνδρας της επαναστατικής κίνησης και ο πιο έμπιστος των Ρώσων, εικάζεται μάλιστα ότι τον προόριζαν για ηγεμόνα της Πελοποννήσου. Με έξοδά του είχε συγκεντρώσει ένα αξιόλογο στρατιωτικό σώμα, το οποίο προφασιζόταν αρχικά ότι το προόριζε για την ασφάλεια της Καλαμάτας. Λέγεται ότι κρυφά είχε συγκεντρώσει τροφές και πήγε στο Οίτυλο να συναντήσει το Θεόδωρο Ορλώφ. Του πρότεινε ένα σχέδιο ενεργείας, που προέβλεπε να σχηματιστούν δύο Λεγεώνες Μανιατών, η Ανατολική και η Δυτική.

Νέα Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες
Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες The Corredor de los Puntos in El Castillo Cave near the village of Puente Viesgo is seen in this handout photo released June 14, 2012. Scientists using a new dating technique reported June 14...
Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...

Λεφτά, πράγματι, υπήρχαν και υπάρχουν

http://vathikokkino.com/wp-content/uploads/2011/07/polyp_cartoon_economic_growth.jpg

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ...ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ!!! (τι είχες Γιάννη,τι είχα πάντα) του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου

«Αυτοί που αρπάνε το φαί απ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν.»

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στην Ελλάδα είναι σαφές πως υπάρχει τεραστίου όγκου συσσωρευμένος πλούτος και παρ' όλα αυτά ο λαός πάλι καλείται να πληρώσει για χρέη που ποτέ δεν δημιούργησε. Σε ποιά χέρια όμως βρίσκεται αυτός ο πλούτος; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα, τα οποία είχε δημοσιεύσει παλαιότερα ο εκπαιδευτικός-οικονομολόγος Γιάννης Κυριακάκης και που συμπληρώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου:

* Τα τελευταία 13 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 75%. Αφού το δικό μας -των εργαζομένων- εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;


Read more...

Η αναλογία 1 προς 6

___Γνωρίζουμε όλοι για την αναλογία 1 πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις στο δημόσιο για το 2011 και 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις για τα έτη 2012 έως και 2015.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως υπάρχει και η αναλογία 1 προς 6. Δηλαδή για κάθε μία πρόσληψη εκπαιδευτικού, 6 προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Αυτό θα ισχύσει φέτος, αφού 600 όλοι κι όλοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκαπίδευση ενώ θα προσληφθούν 3.600 αστυνομικοί (1.200 Ειδικοί Φρουροί με μοριοδότηση και 2.400 με πανελλαδικές εξατάσεις). Σχετικά δημοσιεύματα της "Ελευθεροτυπίας" σας στέλνω, ενώ την προκήρυξη της Ελ.ΑΣ για τους 1.200 Ειδικούς Φρουρούς μπορείτε να δείτε στη σελίδα http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6331&Itemid=761. Μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον, άσε που έχουν αρκετό ενδιαφέρον πολλά σημεία της προκήρυξης...

Read more...

Βοϊδοκοιλιά η καλύτερη παραλία του κόσμου

nor_papaer_400Στην Πελοπόννησο υπάρχουν οι καλύτερες ελληνικές παραλίες και αυτή της Βοϊδοκοιλιάς είναι η καλύτερη του κόσμου. Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η “Εxpressen”, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Σκανδιναβίας. Το άρθρο υπογράφεται από το δημοσιογράφο Χάκαν Μπόστρομ, κοσμογυρισμένο επαγγελματία, του οποίου η γνώμη για τη Βοϊδοκοιλιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πρέπει να προσεχθεί. Η πληροφόρηση και επισήμανση είναι από το συμπατριώτη μας Θαν. Ψαρούλη που ζει για χρόνια στη Σουηδία και τονίζει ότι η εν λόγω εφημερίδα καλύπτει καθημερινώς τουριστικά ρεπορτάζ, επειδή στις χώρες αυτές ο τουρισμός τσάρτερ είναι οργανωμένος και κατευθυνόμενος.

Ο κ. Ψαρούλης μετέφρασε το κείμενο της εφημερίδας και μας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της: “Μη χάσεις τις καλύτερες ελληνικές παραλίες. Ταξίδεψε στην Πελοπόννησο.

Read more...

Γαργαλιάνοι «Το νερό, νεράκι»

alikountziou_pigi«Το νερό, νεράκι» λένε στους Γαργαλιάνους για το πολυτιμότερο αγαθό - θείο δώρο, που δυστυχώς εδώ και κάμποσες μέρες και «μέχρι νεωτέρας (!)» δεν έχουν, εξαιτίας των καθημερινών πολύωρων διακοπών της υδροδότησης. Με γνωστοποίηση της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων στις 14 Ιουλίου πληροφορούσαν τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες των Γαργαλιάνων πως «από σήμερα (σ.σ. 14-7-2011) και μέχρι νεωτέρας λόγω μεγάλης μείωσης της παρεχόμενης ποσότητας νερού από τις πηγές του “Αλικοντουζίου”.

Read more...

Νοσοκομεία Μεσσηνίας

hospital_200Ενισχύεται η Εντατική του Νοσοκομείου

Συγχωνεύονται οι παθολογικές και χειρουργικές κλινικές, αυξομειώνονται
οι κλίνες, χωρίς ωστόσο να μειωθούν οι γιατροί.

Κατάργηση 20 κλινών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που από 80 μειώνονται σε 60, και διατήρηση των 296 θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η τελική πρόταση για την αναδιάταξη των μονάδων στο ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας.

Read more...

Θύελλα για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκαλούν οι δηλώσεις Γιούνκερ περί περιορισμού της ελληνικής κυριαρχίας ως αποτέλεσμα των νέων μέτρων αλλά και της άφιξης ευρωπαίων "κομισάριων".

Θύελλα για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Στο θέμα παρενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος που αντικρούοντας τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δήλωσε με νόημα: "Η κυριαρχία έχει περιοριστεί από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στην τραγική κατάσταση, πριν από δυο χρόνια και χρειάστηκε να γίνει η πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου για να διασωθεί η χώρα" είπε ο κ. Πετσάλνικος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Read more...