Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Ορφικά Μυστήρια


orpfic_mysteryΤο Ορφικά Μυστήρια έχουν τις ρίζες τους στον θρακικής καταγωγής μυθικό αοιδό, τον Ορφέα. Ο μύθος αναφέρει ότι ο Ορφέας, βαθιά ερωτευμένος με τη σύζυγο του Ευρυδίκη, κατέβηκε ως τον Άδη για να τη φέρει πίσω, αφού είχε πεθάνει από αιφνίδιο δάγκωμα φιδιού. Με τη μελωδία της λύρας του μάγεψε τον Κάτω Κόσμο και κατάφερε να συμφωνήσει με τον Πλούτωνα την επιστροφή της Ευρυδίκης, με τον όρο να μην την κοιτάξει πριν περάσουν την πύλη του Άδη.

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες
Οι Νεάντερταλ ήταν και καλλιτέχνες The Corredor de los Puntos in El Castillo Cave near the village of Puente Viesgo is seen in this handout photo released June 14, 2012. Scientists using a new dating technique reported June 14...
Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...

Απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών με νομοσχέδιο από τον Απρίλιο 2011

image

Η Νέα Τάξη παρελαύνει ταχέως. Προκειμένου να πετύχει την πλήρη εξάρτηση μας θέλει να μας απαγορεύσει την καλλιέργεια δικών μας τροφίμων έτσι ώστε όταν έρθει το σφράγισμα να εξαρτιόμαστε αποκλειστικά από αυτούς για την επιβίωσή μας. Αυτά και άλλα στο θέμα που ακολουθεί παρακάτω.

Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο!

Read more...

Συνάντηση για τη Μεσογειακή Διατροφή

2011-02-25-pylos_200Στην Κορώνη θα υπογραφεί το κείμενο συνεργασίας

Στο πλαίσιο αναγνώρισης της μεσογειακής διατροφής ως άυλου πολιτιστικού αγαθού της ανθρωπότητας από την UNESCO, 24 με 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη Cilento η δεύτερη επίσημη συνάντηση μεταξύ των λεγόμενων εμβληματικών κοινοτήτων των 4 εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Μαρόκο).

Να σημειωθεί ότι στην Κορώνη θα υπογραφεί το πρώτο κείμενο συνεργασίας των 4 εμβληματικών κοινοτήτων, στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Cilento.

Read more...

Δήμος Πύλου - Νέστορος δεν εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη

dimos-pylou-nestoros_200Ούτε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος κατάφερε να επιλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, προχθές το βράδυ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο υποβλήθηκαν 8 υποψηφιότητες, αλλά κανείς δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν.
Συγκεκριμένα, πήραν: Αφροδίτη Ηλιακίδη 6, Νίκος Παγάνης 6, Αντώνης Καζάνας 4, Τάκης Αλεξάκης 2, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος 2, Θανάσης Μπαλαφούτης 2, Δημήτρης Καλδής 1, Κωνσταντίνος Τσούτσουρας 1. Βρέθηκαν ακόμα 2 λευκά και 2 δήλωσαν αποχή.
Μετά από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη αναβλήθηκε και η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Read more...

Εργα και μελέτες σε Κορώνη, Καλαμάτα και Ακρογιάλι

koroni_200Να δοθεί προτεραιότητα στην προστασία του Ακρογιαλιού από το ΕΣΠΑ, να αποκατασταθεί και να ολοκληρωθεί ο μόλος από τα Βραχάκια έως το Τετράγωνο και να γίνουν έργα και μελέτες για την προστασία του λιμανιού, της παραλιακής ζώνης και του Κάστρου της Κορώνης: Αυτά αποφασίστηκαν χθες, σε αυτοψία και σε συσκέψεις στην Κορώνη και στην Καλαμάτα, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη.

Read more...

Τρεις εγκεκριμένοι Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί συνδέονται με βλάβες οργάνων

__200Σε μια εργασία, που θεωρήθηκε ως η διεξοδικότερη μελέτη των επιπτώσεων των γενετικά τροποποιημένων (Γ.Τ.) τροφίμων στην υγεία των θηλαστικών, οι ερευνητές συνέδεσαν άμεσα την κατανάλωση Γ.Τ. καλαμποκιού της Μονσάντο με βλάβες σε διάφορα όργανα του οργανισμού. Και οι τρεις ποικιλίες του Γ.Τ. καλαμποκιού – Mon 810, Mon 863 και NK 603 – έχουν εγκριθεί για κατανάλωση από τις υπηρεσίες ασφαλείας τροφίμων των ΗΠΑ, της Ευρώπης και αρκετών άλλων χωρών. Τα εμπιστευτικά ακατέργαστα στοιχεία των διατροφικών δοκιμών που έκανε πάνω σε ποντίκια το 2002 η Μονσάντο και που χρησιμοποιήθηκαν για να εγκριθούν τα Γ.Τ. καλαμπόκια σε διάφορες περιοχές του κόσμου δημοσιοποιήθηκαν το 2005 από τις ευρωπαϊκές αρχές. Τα ίδια ακριβώς στοιχεία είναι αυτά που ανέλυσε και η καινούργια ομάδα των ερευνητών.

Read more...

ΕΝΕΡΓΟΙ – ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

effective-microorganisms

Πόσοι γνωρίζουν για τις εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών για την υγεία σε επαγγελματικές κτηνοτροφικές μονάδες; Η επαναστατική ανακάλυψη των ΕΜ (ενεργών, ωφέλιμων μικροοργανισμών) από τον καθηγητή Τερούο Χίγκα (Teruo Higa), το 1983, στην Ιαπωνία, διαδόθηκε γρήγορα σε όλες τις ασιατικές χώρες.

Read more...