Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Σπήλαιο Αγίων Αναργύρων

Σπήλαιο Αγίων ΑναργύρωνΑνηφορίζοντας από το Βλάση και περνώντας τα τελευταία χωριά Κάτω και Πάνω Κοντογόνι φτάνει κανείς στην πίσω πλευρά του βουνού Κουφιέρου απέναντι από το Αληκοντούζι. Εκεί υπάρχει ένα σπήλαιο με μεγάλο ιστορικό παρελθόν. Είναι το σπήλαιο του Κουφιέρου ή σπήλαιο των Αγίων Αναργύρων όπως λέγεται σήμερα.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Μπούρκα - Φυλακή από πανί

burka Δείτε τι γίνεται στοΑφγανιστάν με τις γυναίκες σε διαφάνειες ...

Η παλινόρθωση της μπούρκας

Η αμερικανική προπαγάνδα τις χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για την εισβολή και διεκδίκησε εύσημα για την «απελευθέρωσή» τους. Πέντε χρόνια μετά, οι γυναίκες του Αφγανιστάν ζουν σε συνθήκες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την εποχή των Ταλιμπάν. Και δεν βγαίνουν προτού τυλιχτούν στην ολόσωμη καλύπτρα τους.
Read more...

Λουτρά Καϊάφα : Ψάχνουν λύση για νε ξεκολλήσει η Ιονία Οδός !

Ακόμα δεν υπάρχει η τελική χάραξη !
Την βέλτιστη λύση με την οποία θα προστατευτεί το οικοσύστημα του Καϊάφα, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣτΕ αλλά και της ΕΕ αναζητά η κυβέρνηση για το βορειοδυτικό άξονα Πελοποννήσου, την μεγαλύτερη σύμβαση παραχώρησης σε οδικά έργα (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα). Παρά τις διαβεβαιώσεις των προηγούμενων μηνών για λήψη οριστικών αποφάσεων, τις διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Περιβάλλοντος και τις επαφές με τοπικούς φορείς, τελική χάραξη για το έργο δεν υπάρχει.
Τουλάχιστον αυτό διαμηνύουν από το υπουργείο Υποδομών, που θεωρούν ότι το τμήμα του έργου μετά τον Πύργο παραμένει επισφαλές και δηλώνουν ότι περιμένουν τις τελικές προτάσεις από το ΥΠΕΚΑ.
Read more...

Ολα τα ονόματα υποψηφίων δημάρχων Νότιας Πελοποννήσου

imageΓια πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ έχει ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος, οι ψηφοφόροι δεν γνωρίζουν ούτε ποιοι και πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν στις δημοτικές εκλογές ούτε ποιους υποψηφίους στηρίζουν τα κόμματα. Ο “Καλλικράτης” έπιασε στον ύπνο κόμματα και υποψήφιους, με συνέπεια τώρα να τρέχουν για να προλάβουν τις προθεσμίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Σημειώνεται ότι ελάχιστοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ανακοινώσει ονόματα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και όπως φαίνεται, πολλοί συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια θα χάσουν τη μισή προεκλογική εκστρατεία.

Read more...

Σταφίδα

stafida_400Η ΣΤΑΦΙΔΑ τα 2 - 3 τελευταία χρόνια ξαναπήρε τα πάνω της. Εκεί που η καλλιέργεια είχε εγκαταλειφθεί και ξεριζώνονταν τα κούρβου
λα, ήρθε η παρέμβαση της ΣΚΟΣ να σταματήσει τον κατήφορο και να δώσει ελπίδα. Η τιμή άλλαξε επίπεδο, βελτιώθηκε και ακολουθεί χρόνο με το χρόνο λογικές αυξήσεις. Οι παραγωγοί άρχισαν να ασχολούνται και πάλι με τις σταφίδες. Και όσοι φροντίζουν την καλλιέργεια και δουλεύουν συστηματικά στα κτήματά τους, δικαιώνονται. Εχουν και καλή ποιότητα και ικανοποιητική ποσότητα, τη μικρότερη δυνατή ζημιά και απώλεια σε σχέση με τους άλλους. Τα πράγματα δεν είναι εντυπωσιακά και οι παραγωγοί δεν πετάνε στα σύνεφα. Ομως, βλέπουν ότι ένα από τα πιο σημαντικά και παραδοσιακά προϊόντα του νομού, μπαίνει σε σειρά και αποκτά και πάλι δυναμική. Τουλάχιστον απέναντι στο δράμα με το λάδι, έχουν ένα αξιόπιστο εναλλακτικό εισόδημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Για τη νέα σχολική χρονιά

tsoronisΑγαπητοί μαθητές και μαθήτριες , αξιότιμοι συνάδελφοι , εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων  του Δήμου ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Με την έναρξη  της σχολικής χρονιάς  2010- 2011 σας εύχομαι δημιουργική χρονιά και επιτυχίες στο δύσκολο έργο σας .
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες αποτελείτε  για εμάς την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον , και πρέπει να αγωνιστείτε με τις γνώσεις σας και την νεανική σας ορμή , για να αλλάξουν και να βελτιωθούν πολλά σ΄αυτόν τον τόπο.
Αγαπητοί γονείς πρέπει σε άμεση συνεργασία  με τους συλλόγους των διδασκόντων και τους φορείς  της αυτοδιοίκησης να απαιτήσουμε την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για τα παιδιά μας .
Αξιότιμοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί , γνωρίζω ότι δίνετε την ψυχή σας στις τάξεις και δουλεύοντας όχι πάντα στις καλύτερες συνθήκες , σμιλεύετε τους αδαμάντινους χαρακτήρες των αυριανών Ελλήνων .
Ως Δήμαρχος Νέστορος και ως υποψήφιος Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ  εύχομαι σε όλους υγεία , πρόοδο και επιτυχίες και υπόσχομαι άψογη και εποικοδομητική  συνεργασία των σχολείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων και την βελτίωση των συνθηκών της παρεχόμενης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης .


Ο Δήμαρχος Νέστορος
& υποψήφιος Δήμαρχος
του Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τσορώνης Αναστασίος

Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για ενεργειακή διασύνδεση με Κρήτη

cable_kriti_peloponisosΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Αναθερμαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ενδεχόμενη ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης με το σύστημα μεταφοράς ενέργειας της ΔΕΗ στην ηπειρωτική χώρα, μέσω υποβρυχίου καλωδίου συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων.

Για την ακρίβεια ο προτεινόμενος σχεδιασμός προβλέπει την πόντιση δύο ειδικών καλωδίων, στην περιοχή της Μονεμβασιάς, τα οποία θα καταλήγουν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι το έργο της διασύνδεσης της Κρήτης έχει περιληφθεί από τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) στη νέα μελέτη ανάπτυξης του συστήματος (ΜΑΣΜ) για την πενταετία 2010- 2014.

Read more...