Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Παπαφλέσσας

Ο Γρηγόριος Δικαίος (1788-1825) ή περισσότερο γνωστός ως Παπαφλέσσας ήταν κληρικός, πολιτικός και αγωνιστής, ήρωας της Eλληνικής Επανάστασης του 1821.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

ΜΑΙΟΣ 1825: Η "ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ " ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ

imagesΜια συγκλονιστική έκθεση του Αστυνόμου Κορώνης
Για τη θυσία του Παπαφλέσσα και των συντρόφων του στο Μανιάκι, έχουν γραφτεί πολλά. Το έγγραφο που ακολουθεί, δίνει μια άλλου είδους αυθεντική ιστορική εικόνα για το ζήτημα αυτό. Περιγράφει με απλό αλλά συγκλονιστικό τρόπο την εφιαλτική κατάσταση που επικρατούσε στη Μεσσηνία μετά την καταστροφή στο Μανιάκι και το άκουσμα του θανάτου του Παπαφλέσσα. Να τι έγραφε ο Αστυνόμος της Κορώνης:

Read more...

Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

kerasiaΌπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι!

Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Τα κεράσια έχουν ως πιθανό τόπο καταγωγής, μια μικρή πόλη της Μικράς Ασίας, την Κερασούντα, από όπου πιστεύεται ότι πήραν και το όνομα τους. Έπειτα έφτασαν στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας, ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

Read more...

e-forum - Ανοιχτές Συζητήσεις

eforum

Γραφτείτε και γράψτε...

Το eForum είναι μία πλήρης εφαρμογή forum για το Elxis CMS που αναπτύχθηκε από τον Ioannis Sannos (Is Open Source) και διανέμεται δωρεάν υπό την άδεια χρήσης Creative Commons 3.0 Share Alike.

Υποστηρίζει όλες εκείνες τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες σε μία σύγχρονη εφαρμογή forum, όπως:....

Read more...

Τοπικά Συστήματα Ανταλλαγής Υπηρεσιών & Προϊόντων


imageΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ LETS (Local Exchange Trading Systems) ή ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;


Είναι μια μορφή συναλλαγής, που όμως δεν τοκίζεται, δεν παράγει κέρδος, αλλά βοηθάει τις τοπικές κοινωνίες να αναπνεύσουν, να ζήσουν και να αναπτυχθούν μέσα σε δύσκολες οικονομικά εποχές. Είναι με λίγα λόγια ένας τρόπος να ζεις και να εργάζεσαι χωρίς χρήματα.

Read more...

Η μεσσηνιακή μπίρα “Νέδα”

neda_beerΣτα ψυγεία η “Νέδα” και ζητά... γνωριμίες Η μεσσηνιακή μπίρα “Νέδα” βρίσκεται ήδη στα ψυγεία αρκετών καταστημάτων, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα τους καταναλωτές, καθώς οι περισσότεροι είτε δεν τη γνωρίζουν είτε επηρεασμένοι από τη διαφήμιση παραγγέλνουν τις μάρκες των πολυεθνικών εταιρειών. Οσοι από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, με τους οποίους μίλησε η “Ε”, δεν έχουν τη μεσσηνιακή “Νέδα”, εξέφρασαν την πρόθεση να την εντάξουν στον κατάλογο με τις μπίρες που προτείνουν στους πελάτες τους. Οι περισσότεροι μάλιστα επιχειρηματίες τόνισαν ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα γευστική μπίρα... που είναι θέμα χρόνου να κατακτήσει τους καταναλωτές.

Read more...

Καθυστέρηση στον αυτοκινητόδρομο

kalogerikoΤα αρχαία που υπάρχουν στο δρόμο στο Παλλάντιο, στην είσοδο του Καλογερικού, πάνε ίσως 2 μήνες πίσω την παράδοση του αυτοκινητόδρομου από το Καλογερικό έως τα Παραδείσια. Το σίγουρο είναι ότι το σημαντικό αυτό κομμάτι δε θα παραδοθεί μέσα στον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, παρά την ένταση των εργασιών σ’ όλο το μέτωπο.

Read more...