Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Συμπολεμιστής του Παπαφλέσσα περιγράφει τη μάχη στο ΜΑΝΙΑΚΙ

Μάχη στο ΜανιάκιΕπέζησε ακρωτηριασμένος και στα δύο πόδια

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία αυθεντική πηγή ,καμία μαρτυρία αυτόπτου μάρτυρα για την μάχη στο Μανιάκι. Ένα κείμενο του πολεμιστή του Μανιακίου Μ. Σταυριανόπουλου που επέζησε αν και τραυματισμένος σοβαρά ,τον νόμισαν για νεκρό , γιατί ήταν σκεπασμένος με τα πτώματα των συμπολεμιστών του και έζησε έως το 1896 χάθηκε δυστυχώς.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Beautiful Pictures

Nel_Photos_superbesΑπολαύστε καταπληκτικές φωτογραφίες σε προβολή διαφανειών. Χρειάζεται PowerPoint για να τις δείτε.

Δείτε τις διαφάνειες...


Παραγωγή ενέργειας από ένα μπουκάλι νερό μέσω της φωτοσύνθεσης

 Ο Dan Nocera, χημικός στο ΜΙΤ, έδειξε προσφάτως πως μπορεί να παραχθεί ενέργεια από ένα μπουκάλι νερό μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.

Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καταλύτη, το φως του ήλιου και ένα μόνο μπουκάλι νερό, διαχωρίζεται το νερό σε καύσιμο οξυγόνου και υδρογόνου, που είναι αρκετό για να δώσει ενέργεια σε ένα σπίτι.

Όπως συμβαίνει και στην οργανική φωτοσύνθεση, η αντίδραση του Nocera επωφελείται του ήλιου για να μετατρέψει το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό σε οξυγόνο και ενέργεια.

Read more...

Στη διεθνή έκθεση ελαιολάδου “Oil China”

imageΣτη διεθνή έκθεση ελαιολάδου Oil China, 24 με 26 Απριλίου, θα μετάσχουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.

Read more...

4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

imagesΣτο 4ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιείται από αύριο έως και την Κυριακή, στο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, θα μετέχει η Μεσσηνία. Στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα προβάλλονται η ΕΑΣ και ιδιώτες τυποποιητές, που έδειξαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή.

Read more...

Πήρε μόνο όσα ζήτησε

images Ο Γ. Παπανδρέου πήρε την αναμενόμενη πολιτική έκφραση αλληλεγγύης από τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ μετά την εξαγγελία των σκληρών οικονομικών μέτρων, κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο την Παρασκευή το βράδυ. Ελαβε ακόμα τη διαβεβαίωση της κ. Μέρκελ ότι η ευρωζώνη θα ασχοληθεί από εδώ και πέρα επισταμένως με την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων και των παιγνίων τους που δυσκολεύουν το ευρώ.

Read more...

Επίσκεψη Γάλλων φοιτητών σε καλλιέργειες της Τριφυλίας

imageΕντυπωσιασμένοι έμειναν οι Γάλλοι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής της Γαλλίας που επισκέφθηκαν χθες καλλιέργειες της Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στις τεχνικές καλλιέργειας, αλλά και τις καλλιεργητικές φροντίδες καθώς επίσης και στην καταπολέμηση των εχθρών η οποία γίνεται με βιολογικά μέσα.

Επισκέφθηκαν καλλιέργειες καρπουζιού όπου ενημερώθηκαν για τον εμβολιασμό που γίνεται στα φυτά που επιτρέπει την συνεχή φύτευση των ίδιων εκτάσεων, χωρίς να μειώνεται η παραγωγή και να υπάρχουν προβλήματα σε αυτή.

Read more...