Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Ο Τρωικός Πόλεμος

kinigi

Παράσταση κυνηγιού σε ασήμι και χρυσό, στη λάμα χάλκινου εγχειριδίου από τις Μυκήνες, την πόλη-κράτος που οδήγησε τους ενωμένους Έλληνες εναντίον της Τροίας, σύμφωνα με την Ιλιάδα του Ομήρου. Κατά τη σύγχρονη αρχαιολογία, το ομηρικό έπος δεν είναι παρά ένας μύθος.

Ο Πάρης φιλοξενήθηκε στη Σπάρτη με μεγάλη εγκαρδιότητα, αλλά, όταν ο Μενέλαος απουσίαζε, ξελόγιασε την ωραία Ελένη, που ήταν αδελφή των Διόσκουρων.

Η πιο ξακουστή όμως από όλες τις μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις των ηρωικών χρόνων ήταν ο πόλεμος εναντίον της Τροίας, τον οποίο εξύμνησε ο πιο παλιός αλλά συγχρόνως και ο πιο ένδοξος από τους 'Ελληνες ποιητές, ο Όμηρος. Γι'αυτό τον πόλεμο ο καθένας, σχεδόν, από τους ιστορικούς κατέθεσε τη δική του εκδοχή. Εμείς, αντί να προσθέσουμε μία ακόμη εκδοχή, θεωρήσαμε προτιμότερο να παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της επιτομής των γεγονότων που έκανε ο Μαξ Δουγκέρος, ένας από τους νεότερους και καλύτερους Γερμανούς ιστορικούς της αρχαίας Ελλάδας, γιατί αυτή η επιτομή παρουσιάζει περιληπτικά και αξιόπιστα και όσο το επιτρέπει η έκταση πληρέστερα από κάθε άλλη το μεγάλο έργο του ποιητή.

 Πηγή: http://www.nationalgeographic.gr/iee/

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Πρώτη «μάχη» στις Βρυξέλλες για Παπακωνσταντίνου

image

Κρίσιμες συναντήσεις με τον επίτροπο Αλμούνια και τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, για την οικονομία είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του Eurogroup και Ecofin.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης (ΕURO GROUP), τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την οικονομία.

Read more...

Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 13ο

imageΟ Θεόδωρος Ορλώφ Αφιξη των Ρώσων στο Οίτυλο Αναφέρεται ότι οι Ελληνες φοβήθηκαν μήπως οι Τούρκοι μάθουν, ότι προετοιμάζεται επανάσταση και κατά τον προσφιλή τους τρόπο αρχίσουν τις σφαγές των χριστιανών. Για το λόγο αυτό ειδοποίησαν τους Ορλώφ να φθάσουν στο συντομότερο δυνατόν χρόνο στον ελλαδικό χώρο. Πρώτος ο Θεόδωρος Ορλώφ, αναχώρησε από το λιμάνι της Μαώνα της Μινόρκας λίγο πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου 1770 και έφθασε στη Μάλτα.

Read more...

Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 11ο

imageΣτην Αγία Πετρούπολη την πρωτεύουσα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το 1763 άρχισε να ωριμάζει η ιδέα για μια επανάσταση στα Βαλκάνια, που θα συνέβαλε στην επέκταση της ρωσικής κυριαρχίας στο νότο. Στόχος της ρωσικής πολιτικής ήταν η Κωνσταντινούπολη και τα στενά του Βοσπόρου, που θα άνοιγαν το δρόμο για την κυριαρχία στη Μεσόγειο. Τότε δόθηκε άδεια απουσίας από το στρατό στον ελληνικής καταγωγής αξιωματικό του ρωσικού στρατού Γεώργιο Παπάζωλη ή Παπάζογλου. Στο χρόνο της αδείας του όφειλε να πάει στη Βενετία και την Τεργέστη και από εκεί να οργανώσει ένα δίκτυο πρακτόρων για όλον τον ελλαδικό χώρο, που θα προετοίμαζαν την εξέγερση του λαού.

Read more...

Ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς στην Τριφυλία

imageΞεκίνησε το μάζεμα της ελιάς σε περιοχές της Τριφυλίας, και ειδικά στη Χώρα όπου υπάρχουν αρκετές μαυρολιές. Ακόμη βέβαια η συγκομιδή βρίσκεται στην αρχή και λίγοι παραγωγοί έχουν αρχίσει το μάζεμα. Εφόσον όμως ο καιρός συνεχίσει να είναι καλός, εκτιμάται ότι από την επόμενη εβδομάδα ένα 20-30% των παραγωγών που έχουν μαυρολιές θα ξεκινήσει κανονικά το ράβδισμα.

Read more...

Στο Ευρωδικαστήριο για Αχελώο

imageΠρος το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων εκτρέπει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το πολυδιαφημισμένο πλην πολύπαθο έργο του Αχελώου, για το οποίο διατυπώνει έντονες επιφυλάξεις ως προς το κατά πόσον εναρμονίζεται με τις κοινοτικές οδηγίες.

Read more...

Διχάζει το Νόμπελ του Ομπάμα

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Μπαράκ Ομπάμα εξακολουθεί να διχάζει την παγκόσμια κοινή γνώμη και όχι μόνο.


«Το βραβείο ήταν μία ρεαλιστική αξιολόγηση των παγκόσμιων πολιτικών εξελίξεων. Ελπίζω αυτή η απόφαση να δώσει μία περαιτέρω ώθηση στις κοινές μας προσπάθειες να δημιουργήσουμε ένα νέο κλίμα στη διεθνή πολιτική σκηνή» με αυτά τα λόγια χαιρέτισε το γεγονός ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Read more...