Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Η ΜΑΝΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715-1821) Μέρος 13ο

imageΟ Θεόδωρος Ορλώφ Αφιξη των Ρώσων στο Οίτυλο Αναφέρεται ότι οι Ελληνες φοβήθηκαν μήπως οι Τούρκοι μάθουν, ότι προετοιμάζεται επανάσταση και κατά τον προσφιλή τους τρόπο αρχίσουν τις σφαγές των χριστιανών. Για το λόγο αυτό ειδοποίησαν τους Ορλώφ να φθάσουν στο συντομότερο δυνατόν χρόνο στον ελλαδικό χώρο. Πρώτος ο Θεόδωρος Ορλώφ, αναχώρησε από το λιμάνι της Μαώνα της Μινόρκας λίγο πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου 1770 και έφθασε στη Μάλτα.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Προϊστορική Μεσσηνία

imageΟι έρευνες, ανασκαφές και μελέτες, των Ανδρέα Σκιά, Κωνσταντίνου Κουρουνιώτη, Carl William Blegen/ Μπλέγκεν, Mattias Natan Valmin/ Νάταν Βαλμίν, Σπυρίδωνα Μαρινάτου, William McDonald, Richard Hope Simpson, τελευταία των Γεωργίου Κορρέ, Πέτρου Θέμελη κ.ά. έχουν καταστήσει την Μεσσηνία μια από τις πιο επιθυμητές αρχαιολογικά περιοχές της Ελλάδος...

Πανοραμικές ξεναγήσεις

panoramas

Ξεναγηθείτε ηλεκτρονικά με πανοραμικές

φωτογραφίες με διάφορα θέματα.

Η Μάνη στη δεύτερη τουρκοκρατία Δ (1715-1821)

Οι καπετανίες της Μάνης

monastery_timiobasΟπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Μάνη διαιρέθηκε σε τέσσερις καπετανίες και σε κάθε μία από αυτές ορίστηκε από τους Τούρκους ένας καπετάνιος με τη σύμφωνη γνώμη της τουρκικής διοίκησης του Μοριά. Στην αρχική τους μορφή οι καπετανίες ήταν οι ακόλουθες: Α) Καπετανία Σταυροπηγίου ή Ζαρνάτας. Περιλάμβανε τον παλαιό Δήμο Αβίας και εκτεινόταν από την Αγιασώ (Αγία Σιών) μέχρι τις Δύο Πέτρες, που ήταν τα σύνορά της με την επαρχία της Ανδρούβιστας ή Καρδαμύλης.

Read more...

Ομιλία Jack Davis 24 Ιουλίου 2009 στη Χώρα

Jack DavisPresentation for Friends of Antiquities, Hora, Messenia

24 Ιουλίου 2009

Το 1939, καθώς ο πόλεμος απειλούσε όλη την Ευρώπη και οι Ναζί πανηγύριζαν την προσάρτηση της Αυστρίας, πραγματοποιήθηκε μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις της σύγχρονης εποχής στο λόφο  του Εγκλιανού, κοντά στη Χώρα.

Read more...

Οργή και αγανάκτηση στη Μεταξάδα

imageΖητούν παραδειγματική τιμωρία του εμπρηστή

ΔΙΕΦΥΓΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΛΙ
Κατηγορείται ότι έβαλε 8 φωτιές με αναπτήρα

Με 8 φωτιές που άναψε με αναπτήρα πάνω, κάτω και μέσα στη Μεταξάδα στις 8 το βράδυ του Σαββάτου “πήγε να κάψει το χωριό”. Γι’ αυτό κατηγορείται 42χρονος κτηνοτρόφος από τη Μεταξάδα, οικογενειάρχης, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον αυτόφωρο.

Read more...

Αναδιάρθρωση καλλιεργειών με βάση τις απαιτήσεις τους σε νερό

imageΑναδιάρθρωση των καλλιεργειών με βάση τις απαιτήσεις τους σε νερό προκρίνει η μελέτη του Ινστιτούτου Αγροτικής Συνεταιριστικής Οικονομίας που παρουσίασε πρόσφατα η ΠΑΣΕΓΕΣ. Στόχο της μελέτης αποτελεί η υιοθέτηση ενός ενιαίου μοντέλου για τη διαχείριση του νερού των αρδεύσεων προκειμένου να πάψει η υφιστάμενη κατασπατάληση των υδάτινων πόρων και η εξάντληση των υπόγειων και επίγειων υδροφόρων.

Ηδη από το προοίμιο της μελέτης τονίζεται πως η κατάσταση στην Ελλάδα ως προς τα αρδευτικά νερά είναι ακόμα πιο τραγική από αυτή που διαμορφώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο -όπου τα 2/3 από την ποσότητα νερού που προορίζεται για άρδευση χάνονται πριν καν φθάσουν στις καλλιέργειες, τεράστια σπατάλη όταν το 70% περίπου της ανθρώπινης κατανάλωσης νερού διατίθεται στην άρδευση.

Read more...