Το site αυτό ΔΕΝ εκπροσωπεί τον ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ...

www.chora-messinias.gr
Επισκευθείτε εικονικά το Μουσείο της Χώρας

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Κολοκοτρώνης, Θεόδωρος
4 Απριλίου 1770 – 4 Φεβρουαρίου 1843
Images
Καπετάνιος - στρατηγός της Επανάστασης του 1821
Ψευδώνυμο: Ο Γέρος του Μοριά
Γεννήθηκε: Ραμαβούνι, Μεσσηνίας
Πέθανε: Αθήνα

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν Κλέφτης, πολιτικός στην Ελλάδα και καπετάνιος και στρατηγός της Επανάστασης του 1821. Έμεινε γνωστός και ως Γέρος του Μοριά.

Νέα ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ
ΝΕΡΩΝ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ Σ’ όλους τους λαούς και πολιτισμούς ανέκαθεν, υπήρξαν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις και αξιώματα, τους οποίους κάποιες ομάδες ανθρώπων αμαύρωσαν την εικόνα τους επειδή κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα...
Τοπικά 15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις
15,7 εκατ. ευρώ πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.248 αγρότες για Αποζημιώσεις Αποζημιώσεις 15.674.005 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 11.248 δικαιούχους παραγωγούς των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωικό κεφάλαιο υπέστη ζημίες από διάφορα αίτια. Με βάση την...
Τοπικά Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!!
Δήμος Πύλου – ΝέστοροΤοπική Μεσογειακή διατροφή με προϊόντα... πολυεθνικών!!! Το τρόπο με τον οποίο ο δήμος Πύλου – Νέστορος αντιλαμβάνεται την έννοια της τοπικής Μεσογειακής διατροφής, αποδεικνύει φωτογραφία από εκδήλωση που έγινε στην Κορώνη στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ...

Φωτοβολταϊκά στις στέγες σπιτιών

imageΠράσινο φως αναμένεται να δώσει για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες όλων των σπιτιών, υπουργική απόφαση που θα υπογράψει τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε περισσότερα...

Κόντρες για τα σκουπίδια

imageΤο ζήτημα των σκουπιδιών μπορεί να είναι πολύ σοβαρό, αλλά αυτό δεν πτοεί τους αιρετούς άρχοντες του τόπου μας, που δεν χάνουν την ευκαιρία να το χρησιμοποιούν για να βγάζουν τα απωθημένα τους, να κάνουν τις κοντρούλες τους και να συντηρούν τις προσωπικές τους διαφορές.

Διαβάστε περισσότερα...

Πληθαίνουν τα νέα κρούσματα της γρίπης των χοίρων

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη γρίπη των χοίρων, στο Μεξικό, αυξήθηκαν σε 343, εκ των οποίων τα 15 ήταν θανατηφόρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, ενώ 109 κρούσματα έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, το ένα από τα οποία ήταν θανατηφόρο.

Διαβάστε περισσότερα...

Σειρά εκδηλώσεων προς τιμή του Γιάννη Ρίτσου

image

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου και για το λόγο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού έχει ανακηρύξει το 2009 ως «έτος Γιάννη Ρίτσου». Επιπλέον, η γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή Μονεμβασιά τιμά τα 100χρονα από τη γέννησή του με σειρά εκδηλώσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Κινεζική αντιπροσωπεία στην Αρχαία Μεσσήνη

imageΣτη μακρά ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών καθώς και στις δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα αναφέρθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την πόλη Σιάν, Ρεν Σιάν.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΑΕ: Aναστέλλει τις κινητοποιήσεις στις Νομαρχίες

imageΤην αναστολή της αυριανής κινητοποίησης αποφάσισε να εισηγηθεί στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου το προεδρείο της ΕΝΑΕ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτέρικών, κατά την οποία, όπως τονίζει, ικανοποιήθηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος τα αιτήματα της.

Διαβάστε περισσότερα...